21-годишен бургазлия подкара „Форд Фиеста“, след употребата на коктейл от наркотици – кокаин, амфетамин, метамфетамин и канабис. Друг 31-годишен мъж от Бургас пък се почувства безсмъртен с БМВ, като седна зад волана му, солидно почерпен с алкохол, като в кръвта му са отчетени 2,82 промила.

Двамата шофьори-рекордьори са засечени в празничните дни по улиците на Бургас и само част от дългия списък с надрусани и пияни водачи.

Дрогираният 21-годишен М.К. от Бургас е засечен в ж.к. „Изгрев“, до блок 50. Той е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Пияният 31-годишен бургазлия пък е спрян с БМВ-то тази нощ на бургаската улица „Велико Търново“ в к-с „Лазур“. Той също е задържан за денонощие от полицията.

В района до бл. 126 в к-с „Славейков“ пък служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил „Сеат Ибиза“, с бургаска регистрация, управляван от 26- годишния В.П. от Русе, като намерили и иззели пликче, съдържащо суха зелена тревна маса /канабис/ и три пликчета с бяло кристалообразно вещество /амфетамин/. Шофьорът е тестван с drug test 5000 за употреба на наркотични вещества, като апаратът отчел положителна проба за употреба на амфетамин, метамфетамин и канабис. Младият мъж е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа.

Навръх Коледа, в района до бл. 35 в ж.к. „Меден Рудник“, служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка „БМВ 325“, с бургаска регистрация, управляван от 43-годишния Н.Й. от Бургас. Той шофирал след употреба на амфетамин и метамфетамин.

Служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка до бензиностанция „Петрол“ на бул. „Стефан Стамболов“ лек автомобил „Фолксваген Голф“, със софийска регистрация, управляван от 27-годишния А.П. от София. Той седнал зад волана след употребата на канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство.

21-годишен карнобатлия пък е засечен с БМВ да „лети“ по ул. „Москва“ в града, след като се надрусал с амфетамин.

На бургаския бул. „Тодор Александров“, слжители от Второ Районно управление - Бургас спрели за проверка лек автомобил „Рено Клио“, с бургаска регистрация. 33-годишният шофьор на автомобила карал, след като поел метафетамин и канабис.