Известният бургаски художник Стефан Делчев дари картината „Битието на сърцето“ на ОЗБГ. Повода за това е, че преди няколко месеца Стефан Делчев имаше спешна нужда от банки с кръв. Тогава ОЗБГ се отзоваха и част от банките бяха набавени от членовете на организацията. Останалите нужни банки бяха осигурени от граждани, които ОЗБГ намери. Благодарение на бързата и адекватна намеса на организацията, на г-н Делчев му бе помогнато и той се възстанови бързо.

В знак на благодарност художника реши да подари на организацията картината „Битието на сърцето“. Тя е с размери 65 на 60 см и е рисувана лично от него. „Подарявам тази картина с признателност към Вашата организация за проявеното християнско милосърдие, затова че безвъзмездно дарявате живот със собствената си кръв, като израз на съвършена милостиня“, отправи послание заедно с картината Стефан Делчев.

Платното на бургаския талант вече е закачено в офиса, където ще напомня на членовете на ОЗБГ, че да правиш безкористни добрини, особено в името на народа и Родината, е най-висшата проява на родолюбие, човечност и духовно извисяване. Картината ще служи и за пример на всички граждани, посетили офиса на организацията.

ОЗБГ поднася своите искрени благодарности на г-н Делчев за прекрасната творба, с пожелание за здраве и още дълги творчески години.