Самолетът Ту-154 на руското военно министерство с 91 души на борда е паднал в Черно море. Това съобщават пред ТАСС от силовите структури в региона, цитирани от Фокус. Части и шаси от Ту-154 са открити на 6 км от брега, фрагменти от корпуса пък са намерени на километър и половина от черноморското крайбрежие на Сочи на дълбочина 50-70 метра.

В момента към мястото пътуват издирвателни групи, хора не са открити.

Машината е изчезнала от радарите около 20 минути след излитането си от летището в град Адлер край Сочи. В самолета пътували 83 пасажери и 8 души екипаж.

Според агенция ТАСС на борда на машината е бил музикален ансамбъл, както и журналисти от Первий канал и „Звезда“. Хората не са имали шанс да оцелеят. Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Владимир Путин е информиран за инцидента и е взел незабавни мерки.

Самолетът е трябвало да кацне в Латакия, Сирия. Артистите от ансамбъла са отивали да поздравят с настъпването на Новата година авиогрупата на руските военно-космически сили в авиобазата Хмеймим, съобщи Министерството на отбраната. Според ТАСС на 1,5 км от брега в Сочи са намерени отломки от самолета. При обследване на акваторията на 6-8 километра от брега е открито петно от разлив, което може да е в резултат от падането на самолета. Към мястото са изпратени спасителни плавателни съдове. Според източник от руските силови структури по предварителни данни причината за катастрофата е била или техническа неизправност, или пилотска грешка, съобщи РИА Новости.