Във войната по пътищата тази година сме дали 684 жертви. Ранени са 9416 души. Всичко това се е случило в 7372 тежки катастрофи, съобщи Бойко Рановски, директор на Главна дирекция "Национална полиция", цитиран от Dnes.bg.

Това означава, че жертвите тази година в сравнение с миналата са с две по-малко, но ранените са 349 повече. Катастрофите също са се увеличили - с цели 178.

Само по време на миналогодишните коледни и новогодишни празници са били регистрирани 201 тежки произшествия, в които е имало 16 загинали и 272 ранени.

Най-много пътни инциденти са станали в регионите на Пловдив, София и Варна. Само в региона на Ямбол не е имало тежки произшествия. През 2015 г. най-много катастрофи са станали при ясно време - 152, с 12 загинали, посочи той.

Усилията по време на предстоящите празници ще бъдат насочени към спокойно извеждане на автомобилния трафик, регулиране и подпомагането му. През останалите дни се предвиждат засилени проверки за спазване на скоростта при движение, както и за употреба на алкохол и наркотици.