Бургаски пешеходци в клопка: Пазим се на улиците, но вижте какво ни чака на тротоара. Боли!

img

Практикуваме нова дисциплина - ходене с препятствия, възмущават се хората

„Всички знаем, че трябва да се оглеждаме, когато пресичаме улица, но колко от нас гледат къде стъпват, когато сме на тротоара? Всеки поставя колчета, както и където си поиска, а на нас - пешеходците, ни се налага да практикуваме нова болезнена дисциплина, наречена „ходене с препятствия“, възмущава се бургазлийката Светла И. в сигнал до БургасИНФО. Тя е заснела опасностите, на които се натъкнала, там където хората не очакват заплаха - на пешеходни зони в Бургас. Самата тя се е наранявала неведнъж в тези участъци и добре знае, че те може да бъдат причина за доста болезнени преживявания.

Първият капан - ниски бордюри, заграждащи тротоар на улица „Шипка“ в центъра на града, чиято цел е да предпазват пешеходната зона от желаещите да паркират там автомобилите си шофьори. Проблемът е, че вечер, когато магазините приключат работа, улицата в този участък остава без осветление и този бордюр е невидим за пешеходците. Но дори и през деня хората постоянно се спъват там, твърди Светла И.

Вторият опасен участък: на бул. „Демокрация“. Това са високи колчета, поставени в средата на пешеходна зона, които през лятото служат за поставка на чадърите на заведението, което функционира там през сезона. Вечер, обаче, улицата е неосветена и непрогледната тъмнина скрива тези препятсвия, които се намират точно в средата на тротоара. „Няма човек, минаващ от там, който да не се е наранил. Тези колчета са невидими както през ноща, така и през зимните дни, заради сумрака“, възмущава се Светла. И.


2 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

2 Коментара

 •  
  стариат
  2016-10-29 21:40:34

  ...а коли по тротоарите не видя ли!?

 •  
  Община
  2016-10-28 12:20:53

  А за тези проблеми сигнализирана ли е общината и какъв е техният отговор или си оставаме само с една гола публикация тук?

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас