Патриотични песни ще огласят Малко Търново на 25-ти октомври, когато градът празнува 103 години от Освобождението. Тържествата започват от 11,30 на площад Преображение“, където ще бъде отслужен молебен за здраве, успех и благоденствие на жителите на Малко Търново. Ще бъде прочетен Актът за оконочателното предаване на града и съставните села на околията от Оманската империя към пределите на Отечеството ни – тогава Царство България. Ще бъде издигнат националният флаг, като мероприятията ще продължат с поднасяне на венци и цветя пред паметните плочи на загиналите за свободата и независимостта на Отечеството

Празникът ще продължи с изпълнения на групите за патриотични песни и изворен фолклор към Клуба на пенсионера и читалище „Просвета – 1914“ - Малко Търново, както и с изложба „Старото Малко Търново“, която включва снимки от първата половина на ХХ век.

Припомняме, че Община Малко Търново излезе с призив всички обществени сгради и търговски обекти да развеят националното знаме на 25-ти октомври. „ Този исторически ден, още първата година след Освобождението, е приет от общинските власти за официален празник. Ръководството на Общината издава заповед всички обществени сгради, дюкяни на търговци и занятчии да бъдат обкичени с националото българско знаме. Днес ръководството на Общината апелира отново тази празничност да бъде възстановена, изрязяваща уважението към празника, към Отечстовото, към доблестините строители на Нова България“, е призивът на Община Малко Търново. „Вярвам, че този апел ще бъде възприет с уважение, за да бъде празникът още по-светъл и български по своя дух и изразност. Нека посрещнем утрото на 25-ти октомври с празнично развято национално знаме и вълнението за национална доблест.“, зове кметът Илиян Янчев.