Ето как „Детско полицейско управление“ вдъхнови ученици от Люляково (СНИМКИ)

img

Служителите от Районно управление – Руен инспектор Динко Калев и инспектор Мустафа Мустафа проведоха с огромен ентусиазъм и дух пилотните занятия с участниците

По изключително нестандартен и впечатляващ за децата начин преминаха първите две училищни занятия по програмата „Детско полицейско управление” за учебната 2016/17 г. в СУ „Отец Паисий” – с. Люляково.

Служителите от Районно управление – Руен инспектор Динко Калев и инспектор Мустафа Мустафа проведоха с огромен ентусиазъм и дух пилотните занятия с участниците в Детско полицейско управление, като първоначално взаимно се опознаваха и полагаха основи за работа в екип – изграждане на доверие и сплотеност, а в последствие заедно откриваха трудните страни в ежедневието на полицейския служител, както и любопитните моменти в тази професия.

В рамките на проведените до момента превантивни занятия децата се запознаха с ролята на полицията в обществото и ценностите, които утвърждава, като орган на реда и сигурността, символите, устройството и функциите на полицията, специфичните задачи, конкретни ежедневни функционални задължения, изпълнявани от полицейските служители, техните униформи и отличителни знаци. Малчуганите се качиха в полицейски автомобил и на мотоциклет и изпитаха тръпката от това да командват светлинната и звуковата сигнализацията на служебните превозни средства.

В училищните занятия по програмата „Детско полицейско управление” младите доброволци бяха запознати и с бъдещите теми, които ще бъдат изучавани през настоящата учебна година по предварително изготвен график, утвърден от Началника на Районно управление – Руен - главен инспектор Михаил Георгиев и Директора на СУ „Отец Паисий” - г-жа Атанаска Стоянова.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас