Зов към патриоти: Развейте българското знаме в Малко Търново на 25-ти октомври

img

Нашият апел е да посрещнем празнично 103-тата годишнина от Освобождението от Османско иго, призовава кметът Илиян Янчев

Община Малко Търново излезе с призив всички обществени сгради и търговски обекти да развеят националното знаме на 25-ти октомври – денят, в който се отбелязват 103 години от Освобождението на града от Османско иго.

„На 25-ти октомври 1913 година е съставен и подписан от бълграска и турска страна Акт за окончателно предаване и приемане на Малкотърновската околия - град Малко Търново и селата. Този исторически ден още първата година след Освобождението е приет от общинските власти за официален празник. Ръководството на Общината издава заповед всички обществени сгради, дюкяни на търговци и занятчии да бъдат обкичени с националото българско знаме.

Днес ръководството на Общината апелира отново тази празничност да бъде възстановена, изрязяваща уважението към празника, към Отечстовото, към доблестините строители на Нова България“, е призивът на Община Малко Търново.

„Вярвам, че този апел ще бъде възприет с уважение, за да бъде празникът още по-светъл и български по своя дух и изразност. Нека посрещнем утрото на 25-ти октомври с празнично развято национално знаме и вълнението за национална доблест.“, зове кметът Илиян Янчев.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас