Община Малко Търново излезе с призив всички обществени сгради и търговски обекти да развеят националното знаме на 25-ти октомври – денят, в който се отбелязват 103 години от Освобождението на града от Османско иго.

„На 25-ти октомври 1913 година е съставен и подписан от бълграска и турска страна Акт за окончателно предаване и приемане на Малкотърновската околия - град Малко Търново и селата. Този исторически ден още първата година след Освобождението е приет от общинските власти за официален празник. Ръководството на Общината издава заповед всички обществени сгради, дюкяни на търговци и занятчии да бъдат обкичени с националото българско знаме.

Днес ръководството на Общината апелира отново тази празничност да бъде възстановена, изрязяваща уважението към празника, към Отечстовото, към доблестините строители на Нова България“, е призивът на Община Малко Търново.

„Вярвам, че този апел ще бъде възприет с уважение, за да бъде празникът още по-светъл и български по своя дух и изразност. Нека посрещнем утрото на 25-ти октомври с празнично развято национално знаме и вълнението за национална доблест.“, зове кметът Илиян Янчев.