Хиляди се стекоха на Централният плаж за морския мегаспектакъл на примата на българската естрада Лили Иванова. Звездата се качи на сцената като кралица, облечена в черно, с подбрани елементи в бяло на ръцете, които да подчертават движенията й. Все повече се запълват и ВИП-масите за концерта, за които цената е 1000 лева. Бургазлии и гости на града са окупирали пейките по алеите, за да слушат певицата. Началото на концерта беше в 22,00 часа, а Лили се появи на сцената с няколко минути закъснение.

Сцената бешше изградена на самия плаж до морето, а организаторите на шоуто обещаха не само незабравими емоции, но и впечатляващи светлинни и пиротехнически ефекти, както и качествен звук.

На сцената заедно с Лили Иванова се качиха десет изявени музиканти, сред които Ангел Дюлгеров (китари и цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Веселин Веселинов - Еко (бас и контрабас), Росен Ватев (ударни), Орлин Цветанов (цигулка) и др.

Скъсана струна на китарата не успя да развали музикалната магия. Мощният глас на певицата предизвикваше еуфория у публиката. "Морският въздух и влагата не се отразяват добре на струнните инструменти", каза тя пред публиката. В Бургас тя обяви, че на китариста Ангел Дюлгеров му се е родил син, който се казва Атанас.

Бургаската публика извади на два биса Лили Иванова, която обеща другото лято отново да се върне в морския град. Тя изпълни своите най-нови парчета, както и хитовете си, сред които най-голяма еуфория предизвикаха "Щурче" и "Камино".

Очакванията към концерта бяха големи, тъй като вече се наложи традицията на бургаския плаж да гостуват родни и световни звезди.

Ден по-рано на същата сцена пред бургаска публика се изяви “Тангра”, като членовете на групата се събраха за първи концерт след 30 години отсъствие.