ДПС хвърли сянка на съмнение в Айтос: Учители разпитват децата, записват ги с телефон. Каква е целта?

img
Ружди Хасан от ДПС (на трибуната) заяви, че има конкретен сигнал за дете, записвано с телефон за заниманията на родителите си след работно време

Общинският съветник Ружди Хасан поиска проверка за поведението на преподавателите в детските градини

Странна практика съществувала в една от детските градини в Айтос, която предизвикала съмнение за поведението на учителите у общински съветници от ДПС. „Децата са разпитвани подробно за родителите, за това какво правят след работно време в домовете си. Казаното се записва с телефон“, каза общинският съветник Ружди Хасан. Той заяви, че това било силно обезпокоително. За случая той загатна по време на последната сесия на Общинския съвет, като заяви, че той е доказателство, че има нужда от проверка на работата на директорите и преподавателите в детските градини. „Помните ли случая, при който една майка записа на телефона си как учители се държат грубо с децата. Той стана известен в цяла България. При нас пък учители записват с телефон. Получихме конкретен сигнал за детска градина в Айтос“, каза пред БургасИНФО Ружди Хасан, но не уточни кое е учебното заведение и каква е целта на телефонния запис. Според него не е нормално по този начин да се събира информация за семействата на децата.

Това стана повод от ДПС да поискат бързото и качествено провеждане на конкурс за директор на дирекция „Образование“, както и да се обърне сериозно внимание за случващото се в детските градини.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Убийство в Карнобат

Никулден 2020

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас