Родителите в Карнобат ще пишат бележка, ако тийнейжърът им отива на дискотека или кафене

img

Писменият документ трябва да е в два екземпляра, за да сте сигурни, че няма да отнесете глоба

Тийнейджърите в Карнобат ще могат да ходят на дискотека, ресторант, кафене, да влизат в магазини за продажба на алкохол само, ако имат пълнолетен придръжител, който да е снабден с бележка от родителя. Тази разпоредба ще бъде включена в Наредбата за опазване на обществени я ред и чистотата на Карнобат, тъй като до момента тя липсва и няма как да се издават наказателни постановления на нарушителите.

Въпросната бележка, с която ще могат непълнолетнитда влизат в заведенията, ще трябва да съдържа трите имена на родителя, на придружителя, както и да бъде посочено каква е връзката на пълнолетния с тийнейджъра – роднинска, съседска или приятелска. Докмунетът трябва и да бъде в два екземпляра.

Липсата досега на такива правила лъснала след извършени проверки в Карнобат на дискотеки, клубове, игрални зали и ресторанти. Те били извършени в рамките на месец, като полицията установила административни нарушения.

Наказателни постановления обаче не са съставени, защото в Наредбата за специализирана закрила на деца на обществени места, в която следва да има предвиден изричен ред за удостоверяване на обстоятелството придружител – няма такъв. Такъм ред можем да предвидим ние, мотивират се от администрацията. Предложението ще бъде гледано на предстоящата сесия на Общинския съвет.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?