Средец закрива общинското БКС, работниците стоят без работа трета година

img
Предложението за ликвидация на БКС е на шефа на ОбС Динко Цъцаров, кметът Иван Жабов трябва да назначи за ликвидатор сегашния управител Николай Николов

Общинското предприятие „Озеленяване, благоустройство и чистота“ взело паркингите, комуналната дейност и строителството

Общинското БКС в Средец ще бъде ликвидирано, защото три години то не извършва друга дейност, освен да пази материалните си активи. Това става ясно от предложение, направено от председателя на Общинския съвет Динко Цъцаров, което ще бъде разглеждано на предстоящата сесия на местния парламент.

БКС е търговско дружество с капитал в размер на 43 120 лева, който е сто процента собственост на Община Средец. Икономическите резултати на дружеството през последните три години показват, че приходите за 2013 г. са 65 хиляди лева, разходите -122 хиляди лева, а през 2015 г. – приходите са 94 хиляди лева, а разходите 100 хиляди лева. Значителна част от приходите са от Община Средец, като за 2014 година начислените задължения към БКС по предоставени фактури са за 91 466 лева и 100 098 за 2015 година.

Към настоящия момент персоналът на дружеството се състои от 7 души.

„През предходните години основните задачи в дейността на дружеството бяха свързани с комунална дейност, строителство и паркоподдържане, но след създаване на ОП „Озеленяване, благоустройство и чистота“ в края на 2013 г. тези дейности вече се извършват от новото предприятие. В момента дружеството практически не извършва друга дейност, освен опазване на материалните си активи“, са мотивите на Цъцаров.

Предложението му е да бъде открито производство за ликвидация на БКС ЕООД, като определеният за целта срок е 6 месеца. За ликвидатор е предложен настоящият управител Николай Николов.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка