В програмата за лятната подготовка на два набора от школата на Нефтохимик е предвидено участие в международни турнири.

Елитната юношеска група до 19 години ще се включи в тринадесетото издание на футболния форум „Юлиян Мензаров”, който ще се проведе в Свищов, от 1-ви до 4-ти август. Турнирът се организира в памет на един от 12-те загинали в трагедията край река Лим от 2004 г. – Юлиян Мензаров и дава поле за изява на млади и талантливи футболисти от цял свят. Събитието е включено в програмите на ФИФА и УЕФА.

В дните 26-27 юли отборът за деца, родени през 2005 г. ще участва в Детски международен турнир „Трифон Иванов”, във Велико Търново. Форумът се организира от Община Велико Търново, в памет на големия български футболист.

През следващата година Елитната юношеска група до 19 години ще бъде част от престижния турнир, организиран от „Мерцедес”, Щутгарт. Заявката за участие вече е одобрена от организаторите. Международният форум ще се проведе в дните от 25-ти до 27-ми май 2017 г., в германския град.

Участието на Нефтохимик и в трите турнира няма да ангажира финансово клуба и състезателите. Разноските ще се поемат изцяло от организаторите.

„Предстои да бъде изготвена програмата на Детско-юношеската школа за една година напред, по която децата на Нефтохимик ще се включат в много български и международни турнири. Това е разковничето за израстването на младите таланти”, каза изпълнителният директор на клуба Пламен Михов.