Слуховете, че култовият ресторант „Кокошките” в бургаския квартал Крайморие отново отваря врати, се оказаха истина. Сградата на заведението, която само преди месеци бе руини, вече е възстановена, а това, което е под покрива ѝ и на плажа, безспорно е изненадата на лято 2016.

Главозамайващият комплекс, който сега носи името Amaya Beach, открива сезона на 17-ти юни и възнамерява да докаже, че забавлението не е единствено в Слънчев бряг. Уникалната концепция на Amaya Beach включва ресторант с 400 места и емблематичната тераса над вълните, огромен дневен и нощен бийч клуб, басейн със солена вода и вълшебна градина, подходяща за сватбени тържества. На 16 юли зад пулта ще застанат световните знаменитости Chus + Ceballos, а на 13 август Ben Delay, които със сигурност ще заредят своите фенове с много положителни емоции . Но едно е сигурно, наследникът на „Кокошките” ще предлага забавление както за любителите на електронната, house и R&B музика, така и за тези, които предпочитат да слушат големите имена на българската естрада с чаша изискано вино в ръка. Чуждестранните туристи пък, вероятно също като легендарните чехкини и полякини от близкото минало, едва ли ще устоят на съчетанието на море и гора.

„Бургас е прекрасен град и има добри заведения, но липсват комплекси, които да са в близост до морето и да предлагат красива гледка, в комбинация с добра кухня и качествена музика. Досега всичко това бе концентирано предимно в Слънчев бряг и Лозенец, както и по-голямата част от туристите. С откриването на Amaya Beach целим да привлечем летовниците по-близо до Бургас, но и едновременно да предложим забавление на самите бургазлии ”, казва Лъчезар Димитров, който е един от управителите на Amaya.

Комплексът от заведения ще бъде открит със зрелищно шоу, а пироефектите и пищната заря ще превърнат нощта на 17-ти юни в ден. Сред гостите на събитието ще бъдат представители на шоубизнеса, спорта, политиката и риалити звезди. За доброто им настроение ще се погрижи бившият вокалист на група „ТЕ” –Любо Киров. В бийч клуба, пък зад пулта ще застанат DJs Andrew и C Fusion.

Amaya Beach ще запази традицията от времето на „Кокошките” и ще има собствен бенд, който всяка вечер ще се грижи за музикалната атмосфера на своите клиенти.

„Много бургазлии имат спомени от сватбите си, които са се провеждали тук преди 20 години. За нас беше истинска радост, че още като започнахме да ремонтираме сградата, получихме пет заявки са сватбени тържества. Дори след толкова години мястото продължава да носи някаква магия и се надяваме това лято бургазлии и туристите да я преоткрият”, споделя управителят Лъчезар Димитров.

Всъщност, още по време на соца, ресторантът е бил мащабен и е проектиран с огромен паркинг, за да приема големи групи наведнъж. Инфраструктурата в района също позволява безпроблемно придвижване. В наши дни Amaya Beach запазва онзи уют от миналото, но едновременно носи характера на съвремието. Ресторантът е в средиземноморски стил, а добрата новина е, че от кухнята отново ще излизат чудеса. Заложено е на морски специалитети, най-доброто от българската и европейска кухня, изтънчени напитки и разбира се изкушаващи десерти. Накратко - заведението си струва да се посети.

Всъщност Amaya Beach е перфектно място и за родителите, защото разполага с детски кът. През деня комплексът е добра възможност за релакс и срещи с приятели или семейството, а вечер за щуро парти в компанията на родни и чужди знаменитости.