54-годишният Георги Г. от руенското село Ръжица е задържан за кражба на икони от църковния магазин в манастир „Свети Георги“ в Поморие. Също той е извършител и на взломна кражба на пакетирани изделия от магазин за хранителни стоки, намиращ се на спирката срещу сградата на Община Поморие. Георги е прерязъл и преградна стена на магазин за плод и зеленчук на поморийската ул. „Княз Борис I”.

Той е направил пълни самопризнания за извършените кражби, като част от задигнатите вещи са предадени с протокол за доброволно предаване.

Оказа се, че от Георги са вдигнали ръце и жителите на селото, в което живее. „Няма дом, от който да не е задигнал нещо. Краде всичко, което може да се продаде. Беше добър човек, но алкохолът го погуби. В момента не работи нищо, по цял ден обикаля селото и краде, после продава вещите и си купува алкохол“, коментираха възмутени жители на село Ръжица, община Руен. Те са вдигнали вече ръце от него. С облекчение забелязали, че през последните две седмици Георги липсва от селото и не се изненадаха от „подвизите“ му в Поморие. „Обръщаме се към полицията с молба: Не ни го връщайте. Започва сезонът на полската работа, а той не остави на хората дори мотики да обработват земята“, казаха жителите на селото.