44 –годишната Мариана Ставракева от Приморско остана на улицата, след като къщата й е продадена от съдия-изпълнител. Цялата покъщнина на жената е изнесена от дома й. Тя остава без дом, без препитание, с огромни дългове. Мария Ставракева е майка на ученик, в момента е приютена по милост от съседка.

Крайно разстроена жената набързо разказа своята история, strandjanews.com.

Триетажната къща заедно с двора на центъра на Приморско е наследство от нейните родители. За да я стегне и ремонтира жената тегли кредит от 300 000 ,с който в началото се справя добре. В последните две години обаче нещата тръгват надолу и жената не може да обслужва ипотеката. Стига се до обявата за публична продан от ЧСИ Янко Бъчваров.

Преди 20 дни получава и писмо, с което я уведомяват да освободи имота, защото той вече бил продаден. За цена от 201 000 лева. Жената посочва и купувачите, които нейният адвокат е проучил- пловдивска фирма , регистрирана преди два месеца с капитал от 2 лева.

Междувременно жената твърди, че в цялата процедура по продажбата на имота са допуснати съмнителни за нея нарушения от страна на частния съдебен изпълнител- едно от които е , че имотът е описан първоначално като терен, а едва на по- късен етап- като жилищна сграда.Не бил направен и задължителният от ЧСИ оглед, в който всичко да бъде подробно описано. Затова и те са оспорили начина по който е извършена сделката, но БОС е отхвърлил иска им.

„ Не съм против това, че продават къщата! Не оспорвам вината си, разберете! Такива са правилата и законите в България.Против това съм, че всичко се случи по най- незаконния според мен начин. Не може така да се постъпва със съдбата на хората”

От вчера цялата къща е изкъртена, махнато е абсолютно всичко и е струпано в един тир на поляна край града.С най-необходимите вещи жената е у своя съседка, която я съжалила. Там обаче може да остане за няколко дни, а после не знае къде ще отиде, тъй като това е единственото и жилище- става ясно още от разказа на младата жена.

Не се срамува, а моли повече медии да покажат драмата и , защото е сигурна, че за много в България развръзката е като нейната.

Не знае как ще преживее утрешния ден, когато ще трябва новите собственици да влязат във владение на имота.