Над 50 младежи, загърнати със знамена, излязоха пред Съдебната палата в Бургас в защита на Петър Низамов-Перата, който е в ареста заради видеоклипа, показва как неговата група задържа нелегални мигранти край Малко Търново. „Цацаров е талибан! Пуснете Перата, еничари“, скандират протестиращите, сред които има и жени. В агитката е и сестрата на Перата – Надя Василева, както и неговата леля- Мария.

„Опорна точка на брат ми бяха събития в Кьолн в Нова година. Петър не е извършил престъпление, заловил е хора, които са влезли незаконно у нас Перата гледа глобално на нещаата, това което прави е хуманно. Не искаме да сме араби в нашите държави“, заяви Надя Василева.

Протестиращите вдигнаха лозунки: „Не пипай патриоти, ще си изгориш ръцете!“, „Перата на свобода“, „Излизаме от гората и идваме на жълите павета“, „Искаме българска поркуратура, а не подлоги на чужди държави и служби“. Дошлите на протеста се представиха като студенти, IT специалисти, членове на Съюз „Васил Левски“, Първа шипченска бригада, Комитет за национално спасение. БНД „Шипка“. Мнозинството от тях заявиха, че не познават лично Перата, но го подкрепят. На въпрос дали те излизат в Странджа на „лов за мигранти“ замълчаха тактично. Скандиранията продължават и в този момент – 18 часа. Полиция охранява протеста.