Водеща верига аптеки, с нова за Бургас концепция в търговията на лекарства, хранителни добавки и козметични продукти, навлиза на месния пазар с два обекта през следващите месеци. Една от най-надеждните и перспективни компании на фармацевтичния пазар - „ФармаСтор” заяви инвестиционните си намерения за разширение на мрежата именно в морския град. Първият обект ще бъде открит до броени дни на бул. „Демокрация” 104. Просторната търговска площ от 150 кв. м. с открита визия и модерен интериор, в комбинация с приветливия и компетентен персонал създават по-приятно усещане за пазаруването в аптека. Клиентите и пациентите ще имат възможността да получат високо качество стоки и услуги на достъпни цени, специално отношение и безплатни консултации от висококвалифицирания екип магистър фармацевти, които ще осигурят добрите практики и стандарти, прилагани в аптеките в Европа и на местна почва.

Аптеки „ФармаСтор” предлага един нов подход в обслужването на здравните потребности на българските пациенти – всичко необходимо за здравето и добрата форма, налично веднага на едно място, на достъпни цени, предложено и консултирано от високо квалифицирани експерти. „ФармаСтор” се стреми да създаде комфорт за всеки един клиент с различни ценови промоции, консултации и ивенти, които са заложени в програмата на компанията. Във всяка от аптеките „ФармаСтор” се предлагат и са налични незабавно лекарствени продукти с рецепти по НЗОК (включително скъпоструващи и животоспасяващи лекарства). Там ще откриете също широк набор от продукти за здравословен живот, хранителни добавки и здравословни храни, широка гама от дермо-козметични брандове, просторен кът със всичко необходимо за мама и бебе, продукти и аксесоари за ежедневна грижа и хигиена. В обектите в Бургас ще можете да намерите и подбрани марки декоративна козметика.

„ФармаСтор” вече са доказали че богатия асортимент от фармацевтични, козметични, санитарни продукти и цени, съобразени с покупателната способност на българина, комбинирани с любезното и компетентно обслужване, са ключовете за успех за една фармацевтични верига. Компанията стриктно ще приложи своите успешните и утвърдени практики на бургаския пазар.

Непосредствено след откриването на аптеката на бул. Демокрация ще последва и отварянето на втора емблематична локация в сърцето на Бургас.

„Идеята на групата е Бургас да се превърне в център за марката в региона.“ Ръководството на верига е убедено че Бургас е най-подходящата локация за разширение на бизнеса. В морския град тяхната търговска концепция е без еквивалент. В същото време през последните години Бургас се развива с бързи темпове. Важна мотивация за експанзията на фирмата е добрата и бърза работа на местната администрация, както и развития бизнес.

В същото време за „ФармаСтор” човешкият фактор е най-ценният актив в групата.

„Ако нещо ни отличава от другите, това са хората, които работят в аптеки ФамраСтор”, коментират собствениците.

В аптеките са заети много висок брой магистър-фармацевти, следвани от помощник фармацевти и други специалисти. Не малко на брой от тях са бургазлии, но работят в София, тъй като до този момент не са открили подходяща реализация в родния си град. От „ФармаСтор” се надяват по този начин да привлекат кадрите дългосрочно в Бургас.