Бургаски момичета се обединиха с желание да помогнат на абитуриенти, чиито родители нямат възможност да изсипят купища пари за бляскав бал. Те искат да подарят незабравима вечер на нуждаещите се зрелостници, за да завършат средното си образование със самочувствие. Тържественият миг наближава и докато едни родители пръскат хиляди за атрактивни тоалети и лимузини за паметната вечер на своето дете, други нямат възможност да осигурят дори скромен празник.

Идеята в помощ на нуждаещите се млади хора е на две студентки, организирали цяла армия от свои приятелки и познати, които се включиха с дарения. Те осигуриха десетки официални рокли и костюми, с които всеки млад човек може да се чувства значим. Имат готовност да помогнат с аксесоари, с транспорт до ресторанта. Прическите и гримът също не са забравени.

„Баловете наближават и като всеки човек в това време на годината си спомням с умиление за него. Моят беше само преди 4 години и миговете от него са още живи. В нашето училище имахме съученици, които не можеха да си позволят лукс. Искахме да се чувстват удобно в празничната и вечер и помогнахме. Днес обаче имаме възможност да осигурим повече на младите хора, които имат нужда“, каза едната от инициаторките за акцията пред БургасИнфо. Студентките, подели кампанията, не искат публичност на изявата си и афиширане на имената им. „Правим го, защото искаме да помогнем, а не да ставаме известни“, каза скромно момичето. Приятелките са кръстили акцията си "Мечтаният бал".

"1 ,2,3....12 УРААААА..., с тези думи отваряме нова страница в живота си. Всеки край е ново начало, нека да направим щастлив този преход. Анонимността на всички нуждаещи се абитуриенти е напълно гарантирана", казаха те.

Момичетата призовават учители, ученици да дадат предложение за тези абитуриенти, които имат реална нужда да им бъде подадена ръка.

Ако искате да видите блясък от щастие в очите на млад човек, който няма финансовата възможност за организацията на бала, свържете с нас на редакционните телефони на БургасИнфо: 0882 906815, 0884 808935