„Ситуацията в нашите бежански лагери е прекрасна. Бежанците вървят с неправителствени организации, фотографи, медии, адвокати. Много стройно са организирани в тази посока и за сега няма някакви големи претенции към нас”- Това обяви премиерът Бойко Борисов на брифинг за проведеното съвместно учение „Граница 2016”, което се състоя в зоната за отговорност на ГПУ-Петрич, цитиран от „Фокус”. Министър-председателят призова да не се настройваме срещу мигрантите, защото те бягат от войните.
”Виждате жени, деца в отвратителни условия, така че от друга страна много се радвам, че примирието в Сирия започна да важи и страните, които воюват там засега го спазват, защото докато мятат бомби по Сирия и Либия и къде ли не, няма как да не бягат хората”, каза той.

”Твърдата позиция на унгарския премиер Виктор Орбан за тотално затваряне на границите не е приемлива. В същото време не приемам и другата крайност - кой от където иска да влиза, а ние да им даваме работа и да им осигуряваме жилища”, допълни Бойко Борисов.