Децата и младежите от Центъра за настаняване от семеен тип – Поморие подготвиха благотворителна изложба – базар, включваща поздравителни картички и мартеници. „Между днешната паметна дата и Деня на Освобождението се е сгушил още един български празник „Баба Марта”. По този повод подготвихме тази изложба и я кръстихме „Късче традиция”, каза директорът на ЦНСТД / МУ Валентина Ганева.

Кметът Иван Алексиев поздрави децата за вложеното старание при изработката на чудесните сувенири. Той изрази и радостта си от факта, че някои от младежите вече се учат в ОУ „Христо Ботев” Поморие и успешно се интегрират в средата. „Радвам се, че децата започват да се усещат като част от обществото, част от нас, благодарение на вашия труд и грижи. Тази благотворителна изложба показва, че те се чувстват добре тук и че се развиват”, каза още кметът и избра мартеници за цялото си семейство.

От ръчно изработените предмети си закупиха също заместник-кметът Илия Джингов, директорът на дирекция Желязко Страволемов и гости от общинска администрация.

Директорът на ЦНСТД / МУ разкри, че със средствата, събрани от базара, смята да организира екскурзия за децата. „По стъпките на родните места” е пътуване, чиято цел е всяко едно дете да посети мястото, където е родено и да осъществи връзка с истинските си родители.

Благотворителният базар ще бъде отворен от днес до 22.02.2016 г. /понеделник/ във времето от 15 до 17 часа. Всеки желаещ може да посети центъра, на адрес: гр. Поморие, ул.„Възраждане“ №2 и да зарадва децата, оценявайки труда им.