Община Бургас ще кандидатства с нов проект по ОП "Региони в растеж" за цялостен ремонт на сградата на старата баня, която се намира в двора на ОУ "Любен Каравелов". Това съобщи пред общинските съветници днес кметът на Община Бургас Димитър Николов. Обектът е включен и с финансиране от 200 000 лв. в капиталовата програма за тази година, с които ще се извърши обезопасяване на мястото.

"Откакто съм кмет съм търсил варианти за ремонтиране на сградата. Не сме стояли със скръстени ръце. Нямало е програма, по която да не сме кандидатствали. Казусът е сложен- имахме спечелено финансиране, което не се реализира заради приета декларация от Общински съвет. Нямахме право да инвестираме допълнителни средства от общинския бюджет при вече спечелено финансиране. Сега отново ще подготвим конкурентен проект, с който ще кандидатстваме в новия програмен период. Веднага, след като спечелим ново финансиране ще започнем ремонт на сградата", допълни Николов.

Целта на проекта е превръщането на старата постройка в училищния двор в модерен учебен център с кабинети по изкуства, информационни технологии и др., а пространството около сградата да бъде облагородено.