Обилни валежи от дъжд и силен вятър ще има и през двата почивни дни в областта, сочат метеорологичните прогнози. Максималните температури ще бъдат между 8 и 4 градуса, а минималните - около -4. Ще духа силен, северен вятър. Вълнението на морето ще е около 3 бала. Температурата на морската вода е 8°-9°.

До края на днешния ден, започналите валежи ще обхванат цялата страна

От северозапад ще продължи да нахлува студен въздух. В по-голямата част от Северна и Западна България дъждът ще премине в сняг и ще се образува снежна покривка. Над останалата част от страната, където температурите ще останат положителни, валежите ще са от дъжд, на места в Югоизточна България ще са значителни по количество.

Вятърът ще бъде предимно умерен от северозапад, привечер ще се ориентира от север-североизток и ще се усили още. Ще има преспи и навявания. Максималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в крайните южни райони и малко по-високи.

Въпреки, че валежи от сняг в Бургаско не се очакват, денонощният режим на работа е в сила. Фирмите, които поддържат пътищата ще дават 24- часови дежурства.

При инциденти и необходимост от помощ, звънете на 112, както и на денонощните дежурни служители в Община Бургас: 056/84 15 60, 056/907 218. От община Бургас препоръчват да не се пътува през уикенда и да се използват зимни гуми.