Бургас посреща 1 юни, Денят на детето, с много изненади и интересни събития, които да създадат неповторимо усещане у малките бургазлийчета и техните родители. Програмата е наситена и всеки може да направи най-веселия и запомнящ се избор.

„За най-хубавите спомени от детството няма думи. Има песни, приказки, ожулени колена, аромати, игри до изтощение с приятели, нови открития, моментите с цялото семейство, когато хлябът е най-вкусен, а сладоледът остава следи по новите дрехи. Това е наследство, което заслужава всяко дете – подкрепата на близките си, възможност да твори в едно спокойно и безгрижно време, когато въображението отваря хиляди вълшебни светове. Време когато постигаш мечтите си и продължаваш да бъдеш добър човек! По-често трябва да се допитваме до децата. Те имат суперсилата да осветяват очилата с които гледаме на света, като възрастни. И както казва малкият принц „Всички възрастни първо са били деца, но малко от тях помнят това”!“, смята кметът на Бургас Димитър Николов.

Вижте къде и как може да празнувате в Бургас най-обичания ден, 1 юни

- С празнична програма, от 09:00 до 20:00 часа, ще ви очаква Авиомузей - Бургас. Тук ще се проведат Арт работилнички за рисуване и хартиени самолети, а от 16.00 часа започва шоу програма със сапунени балони. Входът към музея е безплатен през целия ден.

- От 10.00 часа в пространството на читалище "Асен Златаров 1940" стартира инициативата "Заплетени чудеса" под мотото "Децата в страната на чудесата" - тя включва традиционни игри от детството на родителите – скачане на ластици, въжета, шах и други забавления

- Ако искате да разберете какво е „Забава в горската дъбрава“ – заповядайте на 1 юни от 11.00 часа в КТК „Ченгене скеле“. Постановката на Държавен куклен театър – Бургас ще бъде при вход свободен, а веднага след нея ще започне арт работилница на Усмихнати 8смици. Предвиден е и курс с кораб до туристическия обект от 11.30 ч. от Магазия 1.

- Хиляди цветни балони ще полетят в небето от 11.30 часа на празничния първи юни. Те ще символизират силна връзка между лекари, деца и родители Жест на внимание и обич към всички деца родени през изминалата година в Бургас ще събере семейства, педиатри и общопрактикуващи лекари на терасата на КЦ „Морско казино” в Деня на детето, 1 юни /събота/ от 11.30 часа.

- Над 200 деца ще дефилират с фолклорни носии в Бургас на 1 юни. Събитието е част от IV-ти Детски фолклорен събор. Цветното шествие ще започне от 19.00 часа от Балюстрадата към Летния театър, където от 20.00 часа ще бъде даден старт на големия концерт с авторска хореография и музика

- На 1 юни се пригответе за много спорт и забавления. Стартът ще бъде даден с откриването на „BURGAS BEACH ARENA“, след Северния плаж, до паркинга и алеята на Солниците. Там от 9.00 ч. до 13.00 ч. ще се проведат демонстрации по плажен волейбол с клуб Beach Volley Burgas , както и международен отборен турнир по плажен тенис със спортен клуб „Бийч тенис Бургас“. Не пропускайте и спортни трасета, организирани от Fit Kids, с помощта на спортни клубове по плажен тенис, волейбол и „Хикари Доджо Бургас“, които стартират от 10 ч. до 12 ч. Всеки е добре дошъл да участва в тях без предварително записване.

- Безспорно най-вълнуваща ще бъде срещата с волейболната легенда Матей Казийски, който пристига в Бургас за откриването на Beach Arena Burgas и ще очаква всички почитатели на плажа в 9.00 ч. в събота. Той ще проведе демонстративен гейм по плажен волейбол, както и обучителна тренировка с деца, които имат желание да се докоснат до волейболната топка. Всички фенове ги очакват снимки и автографи със световната звезда.

- Другата интересна точка е Експозиционен център „Флора“. Тук от 10:00 ч. до 14:00 ч. ще може да наблюдавате и да се включите в демонстрации на бургаските спортни клубове: Яхт клуб "Черноморец- Бургас", "Спортландия" и Валерия Дочева, "Kangoo Jumps с Гергана Апостолова, Клуб по спортна акробатика „Нефтохимик 2011“, Карате клуб „Сансай“, олимпийската шампионка Ивет Горанова. Очакват ви и „Игрите на нашето детство“ с Fit Kids и зумба с деца, за да си припомним кои са най-любимите активности на малчуганите на открито. За доброто настроение ще се погрижат талантите от ВФ „Морски песъчинки“.

- В парка до блокове 51 и 52 в к-с „Меден Рудник“ от 10:00 ч. до 14:00 ч. ще има спортни и народни танци, щафетни игри, състезание с лични тротинетки, куклен театър, боди арт, арт занимания и образователни игри.