Куриоз в Бургаско. Общината в Средец е продала на частно лице част от центъра на близко село. Парцелът попада и в път, който води до кметството. А от своята страна новият собственик е изградил ограда, съобщава БНТ.

Жителите на село Росеново днес излязоха на протест заради отнетия им достъп. Продажбата на земята е станала по време на предишното управление, през 2022 г., но жителите на селото разбрали за това едва преди дни, когато била поставена оградата.

Заграденият път води и до къщата на писателя Петко Росен, на когото е кръстено селото. Сега, единственият алтернативен маршрут е поляна, която често се наводнява.

"Виждате затворен е пътят. Въобще не може да се отиде, нито до кметство, нито до училището, нито до църквата, а пък камо ли до другите къщи, които са насреща", заяви Димитър Дерменджиев, жител на с. Росеново.

"Няма кой да е направил тази манипулация освен общински служител. Разпоредил съм проверка и сме изградил стратегия, с която водим преговори със собствениците и уверявам хората, че проблемът ще бъде решен”, каза Иван Кичев, кмет на Община Средец.

Източник: БНТ