Първият Международен фолклорен фестивал на занаятите, организиран от Местна инициативна група /МИГ/ – Поморие се проведе в края на м. септември 2023 г., с намерението той да се превърне в ежегодно събитие в общината. Иновативният фестивал пресъздаде автентична обстановка, в която публика и участници се потопиха в магията на българския фолклор, почувстваха вълшебството на занаятите, усетиха в ръцете си глината от грънчарското колело и длетото на дърворезбаря и се върнаха в детството със забравените детски игри.

В продължение на инициативата, МИГ Поморие вече разполага със нова озвучителна и осветителна техника, закупена по проект „Местни инициативи за европейска идентичност“, финансиран от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020.

Основната идея е опазване на нематериалното културно наследство в региона, в съчетание с представяне на непреходните български обичаи, танци и автентична музика, предлагайки на гостите и туристите на Поморие есенни фолклорни събития.

Озвучителна техника Озвучителна техника Озвучителна техника Озвучителна техника Фестивал на занаятите 2023
Фестивал на занаятите 2023 Фестивал на занаятите 2023 Фестивал на занаятите 2023 Фестивал на занаятите 2023 Фестивал на занаятите 2023