Жители на Айтос излязоха на пешеходната пътека, където вчера влекач с цистерна прегази 61-годишната Валентина Барсюк-Влаева. Те положиха цветя и запалиха свещи в памет на загиналата жена. Докато светеше зелено на светофара, хората в колони пресичаха на платното на пътя Бургас – София, където стана трагедията.

„Това тук не е нормално кръгово кръстовище. Никъде в света няма подобно творение. Първото нещо, което трябва да се направи, е да се промени поне режимът, по който работят светофарите, така че зелената светлина да не е едновременно за автомобили, завиващи надясно и пешеходци. Освен това пътеката веднага трябва да бъде променена в тип зебра, настояваме и товарните автомобили да бъдат изведени от Айтос. Не може повече да даваме жертви!”, коментраха с гняв и болка хората.

Първоначалната идея беше айтозлии да блокират пътя Бургас – Айтос, но тъй като е почивен ден не са успели да получат разрешение.

„Затова решихме да пресичаме на пешеходната пътека само, докато свети зелено. Трябва да бъдем изрядни, така както изрядна беше Валя”, коментираха със сълзи на очи присъстващи.