Около 11,45 часа има инцидент с главния прокурор на пътя Самоков-София, като при инцидента няма пострадали - нито главният прокурор, нито съпровождащият го екип, както и други граждани – участници в движението. Към момента са вдигнати всички сили, които са необходими за провеждане на мероприятия по изясняване на случая. Това заяви в Бургас главният секретар на МВР Петър Тодоров. Той даде брифинг в морския град след инцидента с главния прокурор Иван Гешев. Тодоров поясни, че е бил в отпуска, която е прекъснал.

„Формиран е щаб с всички служби на МВР, които имат отношение, като и представители на ДАНС и НСО. В утрешния ден министър-председателят Гълъб Донев ще проведе съвещание в Министерски съвет, в което ще участва както министър Демерджиев, така и представители на службите на МВР, ГДБОП, ГДНП, Жандармерия, НСО, ДАНС, прокуратурата. Там инфорацията ще бъде обобщена, съответно ще се предприемат действия-.

Ще изпълняваме всички разпореждания, които прокуратурата ще дава по случая. Недопустима е заплаха за живота и здравето на всеки един български гражданин. Нашите действия ще бъдат категорично в защита здравето, живота и имуществото на всеки български гражданин, както го правим винаги“, каза той. Към момента не пожела да отговаря на уточняващи въпроси.