НЧ "Петър Янев 1939 г.", НУ "Св. Пимен Зографски" и Община Бургас организират благотворително събитие в подкрепа на 39-годишния Ненко Михов от квартал Крайморие.

Мъжът е с диагноза тумор в областта на малкия таз. Той притиска пикочния мехур и бъбреците и затруднява ежедневните дейности на Ненко. Лекари в болница в Чорлу, Турция, му дават надежда, че могат да го излекуват чрез сложна операция. За нея са нужни 40 000 евро – сума, която семейството не може да събере, затова е нужна подкрепата на добри хора.

Ненко Михов е баща на две деца. Кампанията за набирането на средства за лечението в Турция започва в навечерието на Възкресение Христово.

На 7 май, неделя, от 16.00 часа, ден след големия Християнски празник Гергьовден, подкрепата за Ненко и семейството му продължава с набиране на средства. Събитието ще се състои на новата лодкостоянка в „Крайморие“, входът за него е 10 лева. Колкото по-бързо се събере цялата сума, толкова по-бързо ще бъде извършена и операцията. Всяко левче е от значение.

В благотворителната изява се включват: Йоана Богдева, Преслава Минасян, Иванка Богдева, Танцова група „Модерно котле”, Радостина Йовкова, Стоян Хритов, певческа група „Крайморие” към ПК „Надежда”, Детска група за народни танци от кв. „Крайморие“, детска група „Песъчинки” към ДГ „Радост“ - Филиал „Крайморие“.