Кандидат-депутатите от ГЕРБ – СДС в Бургас отменят предвидените по време на предизборната кампания концерти и даряват парите в подкрепа на семейството на единия от загиналите полицаи - Атанас Градев. Сумата е в рамер на 15 000 лв., още 15 000 лв. могат да бъдат преведени и на близките и на другия загинал служител на МВР - Йордан Илиев, ако семейството му има нужда и желание. Решението средствата да бъдат насочени към тази кауза е било взето единодушно по инициатива на водача на листата Жечо Станков.

„Във връзка със саможертвата на бургаските полицаи, за да прекъснат трафика на мигранти, решихме вместо за концерти да насочимм средствата от кампанията към семействата на служителите на МВР. Единодушно бях подкрепен от листата, така че това решение вече е взето”, каза Жечо Станков.

Днес в Бургас дойде и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, като с него беше и Мартин Харизанов, вече пораснало дете на загинал полицай.

„Когато инициативата за подпомагане на деца на загинали служители на МВР започна, той беше на 1 година. Никое от ръководстата на МВР не я спря”, каза Борисов, след което даде думата на Мартин. Младият мъж е втори в листата на ГЕРБ-СДС във Враца.

„Съболезнования на семействата на загиналите полицаи. Младото момче, Данчо, ми беше приятел, училили сме заедно в Свищов. Аз съм 90-ти набор, през 1991 г. баща ми катастрофира във Враца, засечен от камион. Беше тежко за моето семейство, имам 6 години по-голям брат, майка ми е учителка, с една учителска заплата беше тежко. Когато г-н Борисов стартира тази инициатива това ни помогна. Всяка година лятото бяхме на море минумим за 10 дни и всяка зима на ски курорт също 10 дни. Веднъж в годината пътувахме в чужбина - Истанбул, Рим. На всеки празник – Великден, Коледа получавахме подаръци. Г-н Борисов винаги ни помагаше без да се тръби много, за което аз лично му благодаря. Благодарение на него съм доктор по икономика. Всички хора, участвали в тази инициатива, вече пораснали мъже, ще са му благодарни”, каза Мартин.