54-годишният Петър Борисов, който е състезател на Клуб по вдигане на тежести "Черноморец", покори Европа.

Той стана шампион на Стария континент за ветерани във възрастовата група 50 - 54 години. Борисов триумфира в категория до 81 кг на първенството в Полша, в което участваха рекорден брой състезатели в двата пола - общо 800.

В конкуренцията на 8 съперници от различни държави при 81-килограмовите, нашият спортист, който беше на най-зряла възраст от съперниците си, постигна 95 кг в движението изхвърляне и 115 в изтласкването и събра двубой от 210 кг.

Втори с 203 кг остана представителят на Словакия, а трети се нареди финландец със 197 кг.

"Бях много добре подготвен. Очаквах успеха. Доволен съм", заяви шампионът Петър Борисов. Той тренира под ръководството на опитния наставник на "Черноморец" Димитър Ковачев, който в продължение на много години водеше повече от успешно женския национален отбор по вдигане на тежести, постигнал най-значимите си успехи в историята на този спорт при дамите.

Следващото предизвикателство пред Петър Борисов е Световното за ветерани в Орландо - Флорида, което ще се проведе през декември.

"Само първото място е целта ми за шампионата в Щатите. В двубоя трябва да постигна минимум 220 килограма. Напълно постижимо е. Очаквайте световна титла за Бургас", закани се еврошампионът, който и днес беше в залата за вдигане на тежести, за да направи поредната си тренировка.