Основният въпрос е справяне с инфлацията и искането за увеличаване на заплатите. Нашите данни показват, че при 20-те стоки и услуги, които наблдаваме – хляб, сирене, мляко, домати, бензин, сметки за домакинството и т.н. - нарастването е 46%. Това няма как да не тревожи хората. Вероятно и тук ще ъде поискано увеличение на заплатите – поне с очакваната инфлация, която за нас е 20%, която наблюдава НСИ. Това заяви в Бургас президентът на КНСБ Пламен Димитров, който пристигна за областно заседание за избор на регионални съвети.

„Заплатата в частния сектор нарастна с 12% и под натиска на искането на работниците и под натиска на пазара. Искането за исканите 20% е реалистично.“, каза още той.

Според него е много по-гояма вероятността да се стигне до предсрочни избори. .

„Твърденията, че цялата инфлация е привнесена отвън, не са верни. Вторият фактор който влияе в България, е спекулативният. Няма обяснение защо черешите в Кюстендил са 1,30 от производителя, а в София са 5 лева. Един килограм червет домат миналата година в София беше 2 лева, сега е 4 лева, без ток, без газ в него. Спекулативният елемент изисква държавата да активира контролните си механизми, които в момента не работят. Ако политическата нестабилнсот продължава, те ще продължат да не работят.“, добави Димитров.