Състезатели от 3 до 70-годишна възраст взеха участие в четвъртия атлетически пробег от веригата „Рън България“ – „Поморие Рън“. Надпреварата се проведе днес на дигата между Поморийското езеро и Черно море. В първата половина на трасето атлетите бягаха 5 км по пясък, а във втората – 5 км по черен път.

Кметът на община Поморие Иван Алексиев даде старт на надбягването: Радвам се, че отново можем да бъдем активни и да провеждаме спортни мероприятия като Поморие Рън. Всяка година пробегът е в различен месец, което дава възможност на всички спортисти да се насладят на уникалното ни трасе, прекрасната природа, красивото Поморийски езеро и на Черно море. Приятно тичане и нека най-подготвените да победят!

Над 50 бегачи се включиха в състезанието на дългата дистанция от 10,25 км. Най-добри при мъжете бяха:

Владислав Михайлов (Дунав – Русе) – 38:20 мин.

Шабан Мустафа (СКЛА – Сунгурларе) – 38:49 мин.

Мирослав Спасов (отбор „Жулистан“) – 38:55 мин.

Живеещият в България угандиец Исмаил Сенанджи (Евър – Варна), който всяка година е на челни позиции в надпреварата, този път се класира на четвърто място поради скорошна травма.

Първото място при жените отново бе спечелено с убедителна преднина на една от най-добрите ни атлетки в бяганията на дълги разстояния:

Маринела Нинева (Локомотив – Дряново) – 44:36 мин.

Билсерин Сюлейман – 47:41 мин.

Елена Димитрова (Локомотив – Дряново) – 48:48 мин.

Голям интерес имаше и към състезанието с дистанция от 2022 м. В него се включиха кметът на община Поморие Иван Алексиев, заместник-кметът Янчо Илиев и общинският съветник Георги Вражев. Най-добрите в тази надпревара при момчетата бяха:

Кристиян Вражев – 9:42 мин.

Константин Вълков – 10:29 мин.

Атанас Найденов – 11.20 мин.

Класирането при момичетата се подреди по следния начин:

Естел Даскалова – 10:00 мин.

Стефани Тракалянова – 11:52 мин.

Анжелина Миндова – 12:31 мин.

Парични награди получиха първите шест в класирането при мъжете и жените, а за всички, които финишираха, бяха осигурени уникални медали. Първенците получиха също подаръци от Община Поморие, тениски и ваучери от Спорт Депо. Всички призьори бяха наградени от кмета на община Поморие Иван Алексиев и Антон Бонов от БФЛА. Събитието завърши с обща снимка на най-добрите бегачи в „Поморие Рън” – 2022. Инициативите продължават и утре със семинар и практически занимания в СУ „Иван Вазов“ – гр. Поморие.

23.05.2022 г. /понеделник/

Практически занимания по Детска атлетика с ученици от СУ „Иван Вазов“ – Поморие от 1 до 4 клас

Семинар „Детска атлетика” за начални учители и учители по физическо – СУ „Иван Вазов“ – Поморие

Гост – лектори ще бъдат д-р Максимов и г-н Петър Райков.