Във връзка с футуристичната идея на още несформираното “мнозинство” за преразглеждане на концесии по плажовете и несериозната такава за „обществени“ смятам, че и сега има немалко безстопанствени плажове, които пустеят и никой не иска - нито държава, нито Общините, нито фирми, които работят от години това. Причината е, че не могат да ги поддържат и издържат финансово! Това смята Николай Димитров – концесионер на плаж „Крайморие“, който е един от привлекателните по Южното Черноморие.

„Като цяло инвестициите, които задължително трябва да направиш, за да изградиш инфраструктурата по плажа, като Ел, ВиК, мръсна канализация, тоалетни, пътеки, душове, както и тяхната поддръжка впоследствие, както и инвентарът - като чадъри и шезлонги, е стотици, а на някои по-големи плажове и милиони левове, които и сега са липса и недостигат в републиканският бюджет. Пример - теглят се заеми всяко тримесечие по 500 милиона! Да не изброявам и задължителните дейности по обезопасяването, почистването, поддръжката на плажа, както и персонала, който задължително по договор трябва да наемеш, както и заплатите и осигуровките за тях, които също са стоици хиляди левове на сезон - за едно лято. И накрая, не на последно място е и наемът за съответния плаж, който влиза като чисти пари в бюджета на държавата, а инак и тези пари ще липсват като приход там и заради недостига им се теглят заем след заем.“, смята Димитров.

Според него действителността вече е съвсем различна от тази, която се представя и рисува от хора, които нямат опит от това!

„Кметовете на нарочно събрание преди време са изразили нежеланието да се занимават с плажовете, както и мнението, че това откровено е лоша и нерентабилна идея, която няма приложение у нас в България! Така,че господа бъдещи управляващи, десет пъти мерете и един път режете - тоест бъдете разумни и далновидни, а не популисти, които да се стремят да се харесат за кратко на определена прослойка от и без това обезвереното ни и лъгано десетилетия общество“, посочи Димитров.