По обвинителен акт на Районна прокуратура-Бургас бе наложено ефективно наказание от две години „лишаване от свобода“ спрямо З.Д. - подсъдим за това, че представяйки се за лечител, възбудил и подържал в заблуждение 76-годишна жена от град Айтос. Целта му - да набави облага за себе си.

По време на разследването е установено, че подсъдимият обещавал да развали магия на пострадалата и нейни близки. Така е причинил вреда на жената в размер на 10 000 лева. Парите са изпращани от пострадалата, посредством дружество, предлагащо куриерски услуги. Подсъдимият ги получавал в град Павликени.

Установено е също така, че до контакт между подсъдимия и пострадалата се е стигнало, след като тя гледала телевизионно предаване, в което участие взел лечителят и ясновидец Б.К. Това телевизионно участие впечатлило пострадалата. Тя открила обява във вестник, в която е посочен телефонен номер за връзка с Б.К. Оказало се, че обявата във вестника е пусната от подсъдимия З.Д., който се представял за лечителя Б.К, без знанието на последния.

Присъдата на Районен съд-Айтос, постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Окръжен съд-Бургас.