На проведеното първо заседание на Районната избирателна комисия областният управител проф. Мария Нейкова връчи печатите на председателя й Фани Семерджиева като символично начало на дейността на комисията за предстоящите избори, които ще се проведат на 14-ти ноември.

„Пожелавам на новото ръководство на РИК да затвърдят успехите, екипната работа и перфектната организация от дейността на комисията от предходните избори, проведени на 11-ти юли, когато РИК-Бургас приключи с предаването на изборните протоколи първа в цялата страна, което до този момент не се беше случвало.“, каза в обръщение проф. Нейкова.

По отношение на административно-техническото обслужване областният управител гарантира пълна подкрепа от страна на Областна администрация Бургас съгласно нейните правомощия.

„За мен, като декан на Центъра по юридически науки към Бургаския свободен университет, е гордост, че основната част от екипа на РИК-Бургас отново са възпитаници на БСУ.“, допълни още проф. Нейкова.

На 14-ти ноември 2021 г. за първи път ще се проведат президентски и парламентарни избори едновременно, като вотът изцяло ще бъде с организиран с машинно гласуване.