Трети ден недоволството в Айтос не утихва, след като миналата седмица тир със зърно уби на пътя от Руен баща и двете му деца. Пътят е известен сред местните жители като отсечката на смъртта, тъй като през годините тук са ставали поредица тежки кататрофи със загинали хора. Тази вечер в 18:30 ч. отново стотици хора дойдоха на мястото на последната катастртофа, за да кажат категорично, че този път няма да мълчат, докато не бъдат взети спешни мерки срещу тировете – убийци. Те посрещнаха с аплодисменти товарен камион, който на предницата си имаше залепен плакат: „Аз не претоварвам”.

Шофьорът на камиона също вдигна палец в знак на подкрепа с исканията на недоволните граждани. В момента хората, сред които цели семейства с малки деца, пресичат в кръг шосето на пешеходната пътека.

„Стига жертви!”, „Вън тировете-убийци”, „АПИ-мафия” са част от скандиранията на протестиращите. Те казаха, че няма да се откажат от исканията си, докато наистина не бъдат чути. Очаква се утре в Айтос да пристигне заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков, който в 12 ч. ще се срещне с кмета Васил Едрев. Двамата ще търсят решение на проблема с тежкотоварния трафик, минаващ през града.

„В момента най-вече ни интересува да се вземат някакви мерки, с които да запазим нашите деца, да няма повече жертви. Има родители, които работят, оставят си децата в тази градина. Стига жертви! Вчера беше семейството, днес може да сме ние, утре да е някой друг от нашите близки. Нека нещата се вземат в ръце, децата да имат щастливо детство, както те самите го казаха на първия протест”, заяви Красимира Куманова, жителка на град Айтос.

Тя каза, че биха изслушали министъра, но няма да спрат, докато не се вземат поне някакви елементарни мерки, които да се въведат най-скоро, за да са спокойни, че децата са в безопасност.