Как да започне академичната година ще решава всеки ректор на съответното висше училище. Това обяви служебният министър на образованието Николай Денков, който присъства на церемонията по откриване на академичната година в УНСС.

Във висшето училище ще започнат занятия присъствено и ще се мине онлайн, ако се повиши процента заболели.

Пред сградата на Университета за национално и световно стопанство е разположен и ваксинационен пункт. Той ще работи до 17:00 ч., а ако има желаещи, е възможно и след това. В пункта има на разположение всички ваксини. На място ще могат да се издават и сертификати.

В следващите дни ще заработи и постоянен кабинет за имунизация в сградата на висшето училище, заяви ректорът проф. д-р Димитър Димитров.Ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков заяви, че новата академична година в половината от 16-те факултета ще започне присъствено, предаде БГНЕС. „Това са най-вече факултетите по природни науки и медицина. А другата половина ще имат хибридно обучение“, обясни той. Служебният образователен министър даде информация и за карантинираните учители и ученици в системата на средното образование. По думите му 0.66% от учителите са карантинирани и 0.33% от учениците.