Нури Хюсеин, който загина при зверската катастрофа в Айтос в началото на седмицата, е чакал тирът да мине на кръстовището, за да завие към дома си. Катастрофата е станала буквално на метри от къщата, където живеело семейството му. „Дал е път на камиона, а той го е помел през дърветата и храстите в градината“, разказа смазаният от мъка баща на Нури – Джелил Хюсеин. Именно на неговото име е кръстен и 9-годишният син на Нури, който заедно със сестричката си Айфер също станаха жертви на зверската автокасапница.

„Вечерта, когато стана катастрофата, дойдохме тук, след нас са изкарали труповете. На нас ни казаха, че са ги закарали до болницата, а то е нямало какво да карат. Не разбрахме нищо на място, казаха ни, че са в болницата“, каза още Джелил, държейки снимка на сина си, снахата и двете внучета.

Майката на двете деца Фатме, която единствена оцеля, в момента живее при близките си в Чукарка. „Снахата е много зле, загуби най-близките си хора. Всеки ден я караме на гробищата.“, каза Джелил. Синът му и двете внучета са погребани в родното село на Нури – Речица.

„Не пием нищо, през целия си живот е сме пили – нито бира, нито ракия“, коментира още с огромна болка Джелил по повод информацията, която беше оповестена от прокуратурата, че в кръвта на Нури е имало 0,3 промила алкохол.

Както вече БургасИНФО съобщи, семейството на Нури – баща му, майка му, леля му, негови приятели, роднини и съседи се включиха днес във внушителното шествие-протест, което настоя по пътя от Руен-Айтос да не се движат повече тирове-убийци. Хората започнаха подписка, с която настояват да се изгради Северен обход на Айтос и за извеждането на тировете от града. Още в първите минути в нея масово се подписваха местни жители.