С изложение на местни производители и дегустация на продукти, произведени на територията на община Поморие, днес бе отбелязан празникът на Местна инициативна група /МИГ/ – Поморие.

“Преди четири години създадохме „МИГ-Поморие“ с ясна цел да бъде в помощ не на Община Поморие, а както на местните производители – земеделски и неземеделски, така и на местния малък и среден бизнес. С днешното събитие се стремим да популяризираме резултатите от дейността на сдружението, а участниците, които вече реализират своите проекти, са пример за това как „МИГ Поморие“ може да подпомогне развитието на нов бизнес или стабилизирането на съществуващ“. Това каза кметът Иван Алексиев, който е и председател на Сдружение „МИГ-Поморие“ по време на събитието.

Изпълнителният директор на „МИГ-Поморие“ Николай Бояджиев също приветства гости, участници и бенефициенти на „МИГ Поморие“ и пожела ползотворно сътрудничество и занапред.

Във фоайето на НЧ „Просвета 1888“ присъстващите имаха възможността да се запознаят с производствата на местни фирми от Поморие, Гълъбец, Страцин, Ахелой и др.

За празничното настроение се погрижиха децата от КСТ „Блясък“ и КСТ „Поморие“.

Част от програмата на празника е провеждането на футболен турнир за деца в СУ “Иван Вазов” гр. Поморие, на 18.09.2021 г., от 10.30 часа.