От Община Бургас съобщават, че от 09.00 часа на 18.09.2021 г., събота, започва тестов период за координирано управление на светофарните уредби по „Демокрация“, така наречената „зелена вълна“. Изключително успешният за града летен туристически сезон поприключи и трафикът не е толкова натоварен. Затова тази септемврийска събота е подходящ ден за старт на нововъведението.

Основната цел на този тип управление е оптимизиране на движението по основната улица „Демокрация“ и намаляване времето на преминаване на автомобилите по нея. Важно е да се отбележи, че въвеждането на „зелена вълна“ налага някои промени в режима на светофарните уредби спрямо досегашния. Най-значителна ще бъде тази на кръстовището „Демокрация“ – „Сан Стефано“ – „Константин Величков“. Там автомобилите, движещи се по ул. „Константин Величков“ – бул. „Сан Стефано“, ще преминават в една обща фаза!

„Община Бургас има нужда от кратък времеви период, за да синхронизира напълно системата. Затова благодарим предварително за вашето търпение. В крайна сметка „зелена вълна“ по тази обновена улица е необходима. Призоваваме водачите на моторни превозни средства, велосипедистите и пешеходците да спазват правилата, за да се осигури безопасността на всички участници в движението. Шофирайте и пресичайте внимателно!”, призовават от Общината.