„Няма какво ново да кажем, ще повторя това, което заявихме в първите дни от създаването на това Народно събрание. Казахме, че ИТН ще поеме отговорността и ще предложи кабинет и ако не бъде подкрепен от партиите на протеста, няма да подкрепи следващ мандат и най-вероятно ще отидем на предсрочни избори. Нищо от тогава не се е променило. От вас зависи дали ще оставите този парламент да поживее още седмица, за да можем да направим някои неща, свързани с прокуратурата”, каза Тошко Йорданов от „Има такъв народ” по време на срещата му с Корнелия Нинова от БСП.

Йрданов добави, че ИТН е единствената партия, която е казала какво ще направи, а всички останали са се държали като фурнаджийски лопати и са минали през ще подкрепим, няма подрекип, искаме постове и т.н.

„Надявам се, че фурнаджийска лопата не се отнася за БСП, ние искахме политики. Да удължим живота на парламента с една седмица е кърпене, по-разумното беше да съставим мнозинство”, каза Нинова. В крайма сметка от срещата отново стана ясно, че връщането на мандата е неизбежно, както и предсрочните парламентарни избори.