„Каквото решите вие“, това единствено каза пред Окръжния съд в Бургас 56-годишният Станимир Рагевски, обвинен в бруталните убийства на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед. Днес съдът гледа мярката е за умишленото убийство но Бахлова, след като преди две седмици беше оставен в ареста за зверството с Юмер Мехмед.

Според прокуратурата са налице всички предпоставки за вземане днес на най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“. От държавното обвинение посочиха, че към момента има достатъчно доказателства, претърсвания, протокол за оглед, протокол за оглед на трупни части, образци за ДНК анализ, показания на свидетели, за да се направи обосновано предположение, че е извършил престъплението, в което е обвинен. Прокурорът подчерта, че има опасност Рагевски да се укрие. „Обвиняемият е реабилитеран, но това не заличава факта, че е осъждан и лежал 5 години за тежки умишлени престъпления. Очевидно без нужния поправителен ефект“, подчерта обвинението. От там посочиха, че трупът показва интензивна степен на обществена опасност, както на престъплението, така и на самия него. Имало свидетелства за това, че Рагевски има буен и невъздържан характер.

Адвокат Живко Нейков, който защитава Рагевски, каза, че да има обосновано предположение за извършване на престъпление от Рагевски е силно дискусионно да се приеме. „Мярката не предполага да се обсъждат по същество събрани доказателства. Делото е в начална фаза“, заяви той. Доказателствата за агресивния му характер не били обект на обсъждане. „Моля да не ги вземате под внимание. Вече има една мярка, не зная процесуално допустимо ли е да има и втора.“, обърна се към съда адвокат Нейков.

Окръжният съд ще се произнесе в 17 часа.