Музикантът Георги Мархолев излезе с оригинално предложение за опазване на бургазлии, носещи пици, бургери и всякакъв вид закуски от атаката на гларуси по пешеходната ул. „Богориди“ в центъра на морския град. Предложението му предизвика усмивки и много настроение в социалните мрежи. В него се казва:

„Официално обръщение към кмета на град Бургас и Общинските отговорници.

Моля да се обърне внимание на ниско прелитащите и атакуващи самостоятелно или в организирани групи гларуси по улица „Богориди“! Атакуващи хора, които са си закупили закуски, пици, дюнери и подобни утоляващи глада субстанции! Отвличат обектите, които захранват от ръцете на миряните!!! Пораженията са големи както от финансов, така и от морален и духовен характер! Също така граждани от различни възрасти карат велосипеди или подобни също така и моторизирани двуколки с висока скорост и така застрашават здравето и живота на гражданите, предполагам повечето от които са си загубили вече закуските! В тези връзки ПРЕДЛАГАМ:

1. Да се поставят знаци с надпис "Пазете храната си от гларуси" първоначално в отсечката от ул. Лермонтов до ул. Цар Симеон(Републиканска)

2. Да се забрани употребата на велосипеди по ул. Богориди и ул. Александровска или да се организира вело-полиция, която да санкционира нарушителите за превишена скорост и за маневри тип "гъзария ала смелчагос" Моля да се обърне внимание на този апел от гражданин с будна съвест!

С уважение

Георги Мархолев“