Първият самолет с израелски туристи за това лято току-що кацна на Летище Бургас, където бе посрещнат с атрактивен воден салют. От борда с широки усмивки слязоха 145 пасажери. Те са избрали за своята почивка най-големия ни морски курорт – Слънчев бряг.

От началото на май бургаското летище е приело 156 полета, а от утре до края на месеца се очакват още 67. Чартърите са заложени за 5-6 юни и са до Великобритания и Германия. Какво ще се случи с тях, зависи от ситуацията.

„Не можем да предскажем какво ще се случи. Полагаме усилия, стартирахме, уж всичко беше добре, получихме облекчения, но тези ракети в Израел пак започват да объркват нещата. Изкачваме да видим как ще се развие ситуацията и от това ще зависи как ще започне чартърната програма, сега няма отменени полети, но е трудно със записванията. Много са малко хората, страхуват се. Предполагаме, че вместо 4 полета на седмица може да са 2 на седмица”, заяви Орлин Мандов, почетен консул на Израел в Бургас. Да посрещне туристите на летището бе и Франк Кванте – главен изпълнителен директор на „Фрапорт”.