Точно в 08.00 часа днес, стартира приемът в първи клас в училищата в Бургас. До 10.00 часа регистрираните деца в електронната система за прием са общо 1570. Само в рамките на 3 минути, от 08.00 до 08.03 часа, бяха записани вече 600 деца.

Родителите могат да бъдат спокойни, че децата им ще бъдат приети в първи клас в техния район, тъй като има достатъчно училища със свободни места в тях. При записани деца за прием в едно и също училище с равен брой точки, под внимание се взима времето на регистрация.

„Напомняме на родителите, че могат да променят своето желание, което са посочили, както и да се възползват от възможността от утре /12.05/ да посочат поне още две училища в техния район, използвайки паролата, която са получили днес от електронната система.

Записването в електронната система за прием в първи клас продължава до 21 май, а резултатите ще бъдат обявени на 4 юни. При положение, че има родители, чиито деца не са приети още на първо класиране, могат да направят това от 7-ми до 11-ти юни”, съобщават от Община Бургас.