Ключови домакински мачове ще изиграят в събота футболните отбори на "Нефтохимик 1962" и "Черноморец 1919".

"Нефтата" посреща от 18:00 часа на стадион "Лазур" тима на "Септември" - Симитли. Трите точки са без алтернатива за момчетата на треньора Людмил Киров в битката за оставане във Втора професионална лига.

До края на сезона предстоят още 4 кръга. "Нефтохимик 1962" е домакин на "Септември" - Симитли, гост на "Созопол", домакинства на "Лудогорец" 2 и накрая гостува в Своге на местния "Спортист".

В събота, също от 18:00 часа, на стадиона в кв."Акациите" ще започне двубоят от 30-ия кръг в Трета югоизточна лига между отборите на "Черноморец 1919" и "Гигант"- Съединение.

"Акулите" за първи път ще бъдат водени от треньорския тандем Нено Ненов - Росен Кавръков. Те замениха на поста освободения преди дни Малин Орачев. От ръководството на "Черноморец 1919" обявиха безплатен вход за зрителите.

Във временното класиране нашите заемат второто място с актив от 69 точки. Лидерът "Марица" - Пловдив е със 71 точки. Двата тима водят люта битка за влизане във Втора лига. До края остават още 5 кръга.

Освен срещу "Гигант", който е четвърти в класирането с 52 точки, бургаските "акули" имат домакинства на "Сокол" – Марково, "Левски" – Карлово, гостуват на "Извор" - Горски извор и "Карнобат".

За двата домакински мача на "Нефтохимик 1962" и "Черноморец 1919" в събота важат изискванията на здравните власти към зрителите - запълване само на 30 процента от капацитета на стадиона, спазване на дистанция от 1,5 метра и задължително носене на предпазни маски.