Община Бургас се е включила в конкурса на „Уолтопия” и е предложила терени и за двете съоръжения, за които фирмата е обявила, че е готова да направи собствена инвестиция в размер на 2 милиона лв. Атракционите са Rollglider - безопасен полет над избрана забележителност и Adventure Hub – въжен парк със стени за катерене във формата на дърво.

„Местата, които сме предложили имат нужния капацитет. Едното е в Морската градина, до Конната база, което е отредено за туристическа атракция. От „Уолтопия” ни отговориха, че се радват, че участваме и ще дойдат да видят на място предложените терени”, заяви Радовеста Стюърт от администрацията на Общината.

Главният архитект арх. Борулянов разкри, че е предложен и терен в парка на Минерални бани. А представителите на фирмата ще дойдат следващата или по-следващата седмица.

Макар администрацията вече да е кандидатсвала, на сесията на ОбС бе разгледана докладната записка на съветниците от БСП Васил Иванов и Христо Панайотов, в която те предлагат морския град да се включи в конкурса. Според общинският съветник Калояна Живкова гласуването на тази докладна изгубва смисъла си, тъй като администрацията вече е предприела нужните действия.

Все пак ОбС подкрепи докладната на БСП.