Жестока гавра с възрастно беззащитно и обичано от много хора куче се е разиграла в бургаския кв. „Победа" на 6-и април. За случката информират от Animal SOS-Burgas.

„Рижко се е появявил пред приятелите си, които го хранят ежедневно, в ужасяващ кървав вид - полу заклан, полу скалпиран...с кървава диря след себе си...Рижко моли, безмълвно моли за помощ! Екипът от магазина, които обичат и обгрижват Рижко, вече доста време са потресени от ужасяващата гледка...както и хората на близката спирка, и децата с тях...ужасени наблюдават кървавия призрак...”, пишат от Animal SOS-Burgas. С тях се свързва момче на име Стефан и единствени те откликват и спасяват Рижко. Помагат им клиника VET LIFE.

„Ужасяващата рана на Рижко беше обработена и зашита с дренаж. Всички нужни инжекции - поставени. Всички изследвания - направени . Рижко има анемия, дължаща се на ерлихиоза и анаплазмоза. От тук нататък започва борбата за заздравяване на тежката рана. Рижко, мило деденце, добре дошъл в приюта ANIMAL SOS-BURGAS!”, пишат от там.

В момента Рижко е по-добре и се възстановява, а първата сметка в приюта е покрита, благодарение на дарители.