Днес, след дълго боледуване, на 58 години ни напусна един от най-обичаните хирурзи в Бургас- д-р Стефан Касабов. Д-р Касабов остава в сърцата ни като човек, за когото лекарският дълг бе преди всичко друго. Самоотвержен и отдаден на професията, той денонощно бе до своите пациенти, готов да помогне не само с медицинските си познания, но и с човещина и разбиране.

Д-р Стефан Касабов е роден през 1963 г. През 1989 г. завършва „Медицина“ във Висшия Медицински институт във Варна. Специалността „Хирургия“ защитава през 2004 г. В 30-годишния си стаж като хирург д-р Касабов е работил в МБАЛ Средец, МБАЛ Бургас, МБАЛ „Черноморска“, където ръководи хирургичното отделение. Той е носител на наградата „Лекар на годината“ за помощта, оказана на пострадалите при атентата на Летище-Бургас през 2012 г.

От 2015 година е част от екипа на Клиниката по хирургия в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас. В последната година д-р Касабов бе заместник управител на болницата и успешно съвместяваше хирургичната дейност и управленската длъжност. Въпреки влошеното си здравословно състояние, д-р Касабов активно участваше в борбата с COVID 19, като за миг не постави собственото си здраве преди здравето на пациента.

От университеска болница „Дева Мария“ поднасят най-искрени съболезнования на колегите, близките и пациентите на д-р Стефан Касабов.

БургасИНФО също изказва съболезнования на близките и роднините на д-р Касабов.

Поклонението ще се извърши от 11 ч. в неделя, 11.04, в Гробищен парк- Бургас.